Categories

Balansenøkler

Balansenøkler – Om å balansere kroppen og livet

Du kan bestille boken her.

Balanse er ferskvare. Det er ikke noe vi oppnår en gang for alle. Livet vil alltid bevege og riste oss i ubalanse. Den kan komme til uttrykk som sykdom, kriser eller bare en hverdag som halter. Balansenøkler er en selvhjelpsbok utenom det vanlige. I stedet for å presentere metoder og teorier trekker Merete Sparre frem universelle og grunnleggende balanseforhold som hele tiden og samtidig påvirker kroppen, sanser, sinn og relasjoner.

Med sin lange fartstid som terapeut, veileder og pedagog deler forfatteren sine erfaringer og kunnskaper i en klok og enkel form. Boken er i seg selv et balansestykke når den forbinder kropp og sinn, tro og viten, øst og vest, gammelt og nytt, naturvitenskap og alternativ medisin. Hvert kapittel avsluttes med en liten håndfull øvelser som gjør dette til en bruksbok man kan ha med seg lenge.

Merete Sparre er utdannet psykomotorisk fysioterapeut, kommunikolog og lærer i taiji og qigong. Som veileder og i sin kurs- og foredragsvirksomhet retter hun seg mot både friske og syke mennesker som søker hjelp og inspirasjon til forandring.

[rokbox size=”900 600″ title=”Balansenøkler – Merete Sparre” text=”Hvis du vil kan du se nærmere på bokomslaget!”]http://www.sparre.no/tropos//bilder/1050X655HelBok.jpg[/rokbox]

Last ned et kapittel fra boken her

Meld deg på kurset Balansenøkler 1 eller 2.

Anmeldelse av boken

Her anmelder Psykiater Stein Bastiansen boken på lysrom.no

Les bokanmeldelsen i fagbladet Spenningsnytt

Anmeldelse på den Australske nettsiden norsk.com.au

Annen omtale av boken

“Av bøkene jeg har lest etter at dette essayet ble publisert første gang, skiller en tittel seg ut, “Balansenøkler” av Merete Sparre. Med stor faglig ballast og et sobert språk tar Sparre tak i mange av splittelsene det vestlige mennesket er påført, og med treffende eksempler. Dette er både en selvhjelpsbok og en tekst for hjerte og (etter)tanke. “Balansenøkler” forteller oss bl.a. om de minste musklene i kroppen og de minimale treningsbevegelsene som er overkommelige for utmattede sjeler, og som kanskje også vil være krevende for de friskeste? Når jeg leste denne boken første gang slo det meg også at friske som en gang skal bli syke vil være bedre rustet med innsiktene Merete Sparre formulerer. Noen av øvelsene hun foreslår kjenner jeg fra egen opptrening, og håpet holder tonen: en langsom friskhet, grundig og varig.”

Fra e-bokutgaven av “Fellesskapets kunst”,  Freddy Fjellheim, forfatter

Veldig fin bok! Imponerende på mange måter; velskrevet og klok, oversiktlig og konkret. En veldig bra innføring i en annen måte å tenke på for cowboyer som meg som gjerne skulle vært litt mer indianer.

Sverre Knudsen, forfatter og musiker

Boken traff meg så utrolig godt, leste i ett, gråt og var så takknemlig. Har slitt med langvarig sykdom, men hele tiden strittet i mot. Klarte ikke å akseptere at jeg var alvorlig syk. Balansenøkler ga meg et språk og en helt ny forståelse av hvordan jeg kunne takle min nye virkelighet.”
Randi Ulvestad, tidl. redaktør og bokklubbsjef

Teksten formelig puster ro, balanse og aksept…
Bjørn Brunstad, tverrfaglig samfunnsviter

Med  ”Balansenøkler” har Merete Sparre levert et originalt, usentimentalt og helhetlig bidrag til litteraturen om psyke og soma, med sterke og kloke livsfilosofiske overtoner.
Stein Bastiansen, lege og psykiater

Jeg liker er at den ikke er en presentasjon av en metode, men en bok om forandringsarbeid, basert på lang personlig og faglig erfaring med mange former for terapi og selvutvikling (…) Jeg gleder meg til å prøve øvelsene!
Drude von der Fehr, professor i litteratur og forfatter av “Når kroppen tenker”

Akershus amtstidende omtaler boken

Bestill boken  her.

3 replies on “Balansenøkler”